Funderar du på att köpa villa i Nacka?

Posted by admin
Aug 01 2012

En villa i Nacka ger en bra miljö för barn.Nacka stad var en av de senaste städer att bildas i Sverige, 1949 blev staden officiell. Innan dess har Nacka varit ett tätortsområde under lång tid, ända sedan sent 1800-tal har människor i större utsträckning varit bosatta i Nacka. Orsaken till tätortens uppkomst var främst att fabriker som AB Diesels Motorfabrik flyttade från Stockholms innerstad ut till Nacka. Idag är Nacka ett modernt samhälle med en mycket liten industriprägel. De flesta arbetstillfällena ges inom tjänstesektorn.
I Nacka bor många människor i moderna villaområden eller i lägenheter. Förbindelserna med Stockholm är goda och många som bor i Nacka pendlar till Stockholm för att arbeta. De som jobbar i Nacka jobbar främst inom tjänstesektorn. I Nacka finns stora arealer av grönområden, som inbjuder till friluftsliv och fysisk aktivitet av många slag. Många barnfamiljer bosätter sig i Nacka och servicen inom barnomsorgen är mycket god. I Nacka finns också möjlighet till shopping i stor utsträckning. Flera stora köpcenter ligger här och lockar besökare även från storstaden.

Att bo i en villa i Nacka har många fördelar, men en villa kräver förstås en hel del uppmärksamhet och tid. Tomten ska skötas liksom huset, och att bygga om och renovera sitt hus är ett populärt projekt som många företar sig. I Nacka finns gott om lokala hantverkare som hjälper dig med alla slags renoveringsarbeten och installationer. 

Förbindelserna mellan Nacka och Stockholm är väl utbyggd och pendlingstrafiken är omfattande. Till Nacka går både buss och tåg i stor utsträckning. Du kan också pendla till Stockholm med bil, via Södra Länken.

Trackback URL for this entry