Sökmotoroptimering

Posted by admin
Dec 07 2009

Sökoptimering eller sökmotoroptimering, är den försvenskade översättningen av engelskans Search Engine Optimization – kort och gott kallat SEO. Det handlar i grunden om att med hjälp av diverse knep och knåp och inte så lite kunskap i ämnet anpassa en hemsida på ett sådant sätt att den kommer så högt upp som möjligt i sökresultatet hos en sökmotor. Sökmotoroptimering är alltså att underlätta för sökmotorernas robotar att hitta allt material på hemsidan och tydliggöra vad den handlar om.

Sökmotoroptimering

Det finns ett stort antal sökmotorer på nätet. De för svenska förhållanden allra viktigaste sökmotorerna är utan tvivel Google, Yahoo, Alta Vista samt Eniro och Bing. För att lyckas med konststycket att hamna i topp i sökresultatet på dessa sidor gäller det sålunda att känna till hur sökmotorerna fungerar samt att använda sig av de rätta sökfraserna och nyckelorden. Antalet inlänkar är också viktigt eftersom det i sig är ett bevis för sökmotorn på att din hemsida är populär. Just popularitet är en synnerligen viktig komponent för en sökmotor i värderingen av din hemsida. Ju mer poppis desto högre ranking. Detta är i grova drag vad sökoptimering handlar om.

One Response

  1. Siri Pettersson skriver:

    Om jag var du så skulle jag låta ett proffs utföra sökmotoroptimering på hemsidan. Det hjälper, kan jag säga. Jag kunde väl aldrig tro att det skulle vara så effektivt med sökmotoroptimering. Tack vare detta så har många besökare kunnat hitta min sida. Sökmotoroptimering blev min räddning!

Trackback URL for this entry